Skip to main content

Přednášky

Expoziční terapie davem

Srdcem bez obalu

možnost přednášky nebo promítání dokumentu

délka přednášky: hodina a půl

dokument má délku 1 hodina a 9 minut, následovat může beseda

Tomáš Shejbal se loni v červnu vypravil na své koloběžce, která je vhodná tak akorát na popojíždění po městě, s 80 litrovou krosnou na zádech, na bezmála 800 km dlouhou cestu napříč Českem. Během své cesty rozšiřoval povědomí o bezobalových prodejnách a bezodpadovém způsobu života vůbec, dělal rozhovory s majiteli bezobalových prodejen a expoziční terapií bojoval se svým strachem ze spaní v lese.

Celou cestu dokumentoval a jedním z výsledků je právě tato přednáška, kde posluchače seznámí nejen s průběhem cesty samotné, ale i motivy, které ho k cestě přiměly.

Den, kdy jsem to málem zabalil skončil nakonec takovouhle idylkou
Článek o shrnutí cesty Srdcem bez obalu
Vlakem po Španělsku - Zaragoza
Z Pardubic vlakem do Španělska

Měsíc ve vlaku. Z Pardubic do Bilbaa a zpět.

přednáška

délka přednášky: hodina a půl

Tomáš Shejbal si loňský srpen splnil dlouholetý sen: dojet z Pardubic do Španělska vlakem. Po kolejích prozkoumával převážně Katalánsko a Baskicko. V přednášce vás kromě zážitků z trati přenese do španělských Pyrenejí, baskických hor, ale také do měst, na tržnice a městské slavnosti. Poskytne vám náhled na volání autonomních oblastí po samostatnosti, slovo padne i na udržitelnost na cestě nebo na oku líbivé vitríny s pinxos.

Jak dojet vlakem z Pardubic do Španělska? Jak se přemisťovat vlakem po Španělsku? Vyplatí se to? Jak hledat spoje? Na co si dát pozor? Odpovědi dostanete na přednášce.

Fascinující Malajsie.

přednáška

délka přednášky: hodina a půl

Přednáška Tomáše Shejbala o fascinující zemi, kde se střetávají různá etnika, náboženství, kultury, jazyky a samozřejmě kuchyně. Malajsie je země přírodních krás a  Tomáš vás přenese do posledních světových ostrůvků divočiny, kde stále žijí pralesní sloni, tygři a medvědi. Navštívíte čajové plantáže, pláže, vesničky, města a chrámy, zatopené cínové doly, ale především pouliční stánky s jídlem, místní vývařovny a restaurace. Pestrost přírodních krás a mísení etnik se totiž přirozeně odráží i v pestrosti Malajsijské kuchyně.

Přednáška je sestavená ze dvou cest, které Tomáš realizoval v jednom roce. Po první návštěvě v srpnu ho Malajsie tak uchvátila, že se do ní vrátil přes Vánoce a strávil v zemi celkem měsíc času.

Jídlo: fotka z přednášky Fascinující Malajsie
Pláže: fotka z přednášky Fascinující Malajsie

Nabídka přednášek není konečná. Ozvi se a určitě něco vymyslíme!